Eerlijk

Goedemorgen,

Het is weer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. En dat heeft er vooral mee te maken dat het zwembad weer open is en ik daar weer aan de slag mag.

Ik ben nog steeds zoekende naar een juiste balans tussen mijn werk, mijn bedrijf, mijn gezin en vrije tijd. Voor corona had ik het allemaal redelijk goed in balans. Dan komt corona even tussendoor en ligt werk helemaal plat. Dus alle tijd voor mijn eigen bedrijf , mijn gezin en vrije tijd in overvloed (helaas). Nu er steeds meer versoepelingen komen mogen we weer werken (yes) en is er minder vrije tijd (niet heel erg). Maar dat betekend ook dat ik weer op zoek moet naar de juiste balans. En met de zomervakantie van mijn man en kinderen inzicht wordt het nog een hele uitdaging om de juiste balans te vinden.

dc8baaec-8804-11ea-850c-3c05921f1e39Waar corona ook voor heeft gezorgd is voor corona-kilo’s. Daar hebben (gok ik) veel mensen last van. En ik dacht dat het bij mij wel zou meevallen, maar helaas.  Want ik werd alleen maar zwaarder en dat wil ik absoluut niet. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik normaliter vrij weinig op de weegschaal sta. Ik merk wel aan mijn broeken hoe het gaat met mijn gewicht. Maar toen ik mijn riem steeds losser moest gaan doen werd het toch tijd om op dat ding te gaan staan.

Omdat ik niet blij was (zacht uitgedrukt) met het getal dat dat stomme ding aangaf heb ik mijzelf een doel gesteld. En nu…….een aantal weken verder kan ik zeggen dat ik er bijna ben. Ik voel me helemaal happy met mijn lijf en durf me straks weer in bikini te laten zien (moet het weer wel eerst beter worden).

Het heeft me veel moeite gekost en de rauwkost, sla, water en kip komen me soms mijn neus uit. Maar ik weet waar ik het voor doe en het is het me waard. Ik heb al weken geen chips/snoep/koek/gebak/frisdrank gehad. Kost me dat moeite? Ja, op sommige momenten wel. Vraagt het doorzettingsvermogen om niet toe te geven? Jazeker, enorm veel doorzettingsvermogen. Heb al een aantal keren met snoep in mijn handen gestaan en het dan toch weer weg gelegd. Ben ik trots op mezelf? HELL YES!!!

Ik weet waar ik het voor doe en daardoor houd ik het vol. En als ik mijn doel heb bereikt dan ga ik er alles aan doen om mijn doel vast te houden. Wil dat zeggen dat ik nooit meer iets lekkers ga eten of drinken? Nee, maar ik ga wel nog bewuster opletten. En eet ik een keer te veel dan trekken we de dag erna de broeksriem aan en dan komt het wel weer goed.

1 ding weet ik namelijk zeker: Ik ga NIET meer terug naar dat getal dat mijn weegschaal aangaf. NO WAY.

Stay safe, sta healthy.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s