“Nieuwe normaal”

Goedemorgen,

Dit is week 11 van onze corona crisis. Al 11 weken is niks meer zoals het voorheen was. En we horen steeds vaker dat we naar een ‘nieuw normaal’ toe moeten. Maar wat is dat een ‘nieuw normaal’ en willen we dat wel? Als ik het voor het kiezen had dan zei ik ‘Nee, dat wil ik niet’. Ik mis mijn oude leventje.

Ja, ook daar klaagde ik soms over en ook daar was niet altijd alles koek en ei. Maar dat leventje heb ik liever dan waar we nu inzitten. Ondanks dat snap ik wel dat we dit allemaal niet voor niks doen en dat we hier hopelijk ooit van af komen (liever gisteren dan morgen).

Voor de aarde is dit goed. Kijk hoe de natuur op leeft, hoe schoon de lucht is, hoe de vissen/dolfijnen zwemmen in de grachten van Venetië. Zonder Covid-19 was dat allemaal niet gebeurd.

Dus voor de aarde is het goed, maar leren wij er ook iets van? Gaan we straks echt weer terug naar ons oude leventje of gaan we aanpassingen maken? Gaan we minder vliegen? Gaan we de auto vaker laten staan? Gaan we beter voor onze naasten zorgen? Nemen we niet meer zomaar iedereen voor lief?

Gaan we dan ook beter voor ons zelf zorgen? Nu blijkt nogmaals dat bewegen en gezond eten, dus gezond leven, heel belangrijk is. Gaan we ons hier na Covid-19 nog meer op focussen? Gaan we nog meer aandacht besteden aan voorkomen dan genezen? FB_IMG_1585249481499

Ik hoop het wel. Ik hoop dat we uit dit alles een les leren. En dat we nog beter voor ons zelf en onze naasten gaan zorgen. En dat we allemaal de strijd aan gaan met de corona-kilo’s. Op welke manier dan ook.

Stay healthy.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s