Support your locals.

Goedemorgen Allemaal, keep-calm-and-support-your-locals

We zitten inmiddels al in week 8 van de intelligente lockdown en langzaam komen er versoepelingen. Iedereen kijkt hier naar uit en is er aan toe. Laten we wel allemaal ons gezond verstand blijven gebruiken en niet massaal de straat op gaan, want dan zullen de versoepelingen worden terug gedraaid. En ik denk dat niemand daar op zit te wachten. Ik in ieder geval niet. 

Deze hele crisis hakt er bij iedereen. Zowel sociaal als economisch. Wij mensen zijn sociale wezens en dat komt nu nog veel meer naar voren. Toch doen we het best goed zo met zijn allen. Wij mogen ons wel een schouderklopje geven. Blijven volhouden, samen staan we sterk (ja, ik weet het. Die hebben we vaak gehoord de laatste tijd). 

Economisch gezien hakt het er flink in. Bedrijven vallen om of staan op omvallen. Overal zie je de slogan “Support your locals”. Veel bedrijven hebben aanpassingen gedaan zodat ze ons toch van dienst kunnen zijn. Horeca gaat leveren en kledingzaken passen hun beleid aan zodat we toch kunnen winkelen. Maar hoe zit het met kappers, schoonheidsspecialisten en andere zzp-ers (zoals mijzelf)? 

Als het veranderd, gaan jullie dan weer gebruik maken van onze diensten? Kappers en schoonheidsspecialisten krijgen het (denk ik) enorm druk. Maar zzp-ers zoals gewichtsconsulenten krijgen die ook weer meer klanten? 

Ik snap dat voor veel mensen niet de prioriteit ligt bij een bezoek aan een gewichtsconsulent. Maar waarom eigenlijk niet? Heeft dit hele Covid-19 gedoe niet laten zien dat gezonde mensen minder vaak ernstige klachten krijgen. Dat mensen met een gezond gewicht minder vatbaar zijn. De artsen zijn er nog niet uit, maar zien wel een verband tussen overgewicht en in het ziekenhuis belanden door Covid-19. 

En ook al is er geen verband, is een gezond gewicht en een gezonde levensstijl niet altijd goed? Ik ben van mening van wel en dat is niet alleen omdat ik gewichtsconsulent ben. Ik ben opgegroeid met gezond eten en bewegen en dat geef ik ook door aan mijn kinderen. 

Wat ik eigenlijk wil zeggen met mijn hele verhaal; als jullie gehoor geven aan de slogan “support your locals” willen jullie dan ook aan mij en mijn collega’s denken! Dat zou ik heel erg waarderen en mijn collega’s ook. 

Stay healthy. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s