Never lose hope!

Morgen? Hoe vaak heb je gezegd en bedacht dat je morgen opnieuw gaat beginnen met op je eten letten? En dat je deze keer echt gaat afvallen. Het is wel een voordeel van afvallen en op je eten letten, je kunt elke dag opnieuw beginnen. Maar…….

Waarom moeten we zo vaak opnieuw beginnen? En waarom houden we het niet vol? Afvallen is niet makkelijk. En dat is niet omdat we niet weten wat we wel en niet moeten doen qua voeding, drinken en beweging. De meeste mensen weten heel goed wat wel en niet gezond is voor ze.

Wat het moeilijk maakt is dat het geen snel proces is. Als je het goed wilt doen dan is het een levenslang proces. Het is geen snelle fiks. Natuurlijk zijn er (volgens heel veel producten) wel snelle oplossingen. Je moet je daar alleen bij afvragen; is het gezond? En hoe gaat het verder als ik stop met het gebruik van dat bepaalde product? Vaak kosten deze producten ook veel geld en lever ze niet altijd het gewenste resultaat.

Wat iedereen, die wil afvallen, uiteindelijk wil is een blijvend gezond gewicht. Dit vraagt CnOBkVaWEAALHQXmotivatie en veel doorzettingsvermogen. Afvallen gaat niet in een rechte lijn. Het is een weg met bergen en kuilen. Je moet sterk in je schoenen staan, veel motivatie en nog veel meer doorzettingsvermogen hebben om door te blijven gaan. Wil je uiteindelijk je doel halen dan moet je volhouden en niet opgeven. Lukt het je niet alleen, schakel dan hulp in. Laat je omgeving weten wat je doel is, vraag of ze je helpen/motiveren om vol te houden en door te gaan. Komt er niet genoeg hulp vanuit je omgeving dan kun je hulp van een gewichtsconsulente, voedingsdeskundige of diëtiste inschakelen.

Iedereen kan werken aan een gezonde leefstijl. En als je het goed doet volg je niet een dieet, maar verander je je leefstijl. Je verandert je leefstijl zo dat je het de rest van leven kunt blijven doen. En dat het niet aan voelt als een dieet waarbij je bepaalde producten niet mag eten of drinken. Je moet een balans gaan vinden tussen wat goed voor je is en wat je lekker vindt. Als je die balans hebt gevonden dan kan en mag je alles eten wat je wilt.

Mocht je een gezonde leefstijl willen ontwikkelen dan wens ik je veel succes. En onthoud, ga door. Hoe moeilijk het ook wordt en hoe graag je het ook wilt opgeven.

Stay healthy.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s