De weegschaal

Goedemorgen allemaal, 6fe571db92227502cd3b4b1b03f0dcd3

De weegschaal; het is je vriend of het is je vijand. En die twee zullen elkaar regelmatig afwisselen. Dat is bij mij in ieder geval wel het geval. Maar waarom eigenlijk? En waarom hecht iedereen zoveel waarde aan zijn/haar eigen gewicht?

De weegschaal geeft je gewicht aan (soms zelfs meer dan alleen je gewicht). En om een of andere reden is dat heel belangrijk voor ons. Vooral voor ons vrouwen. We maken er soms zelfs een onderlinge strijd van. Is dat wel nodig? 

Heel vele van ons worstelen met hun gewicht. En willen graag dat getal op die weegschaal zo laag mogelijk krijgen. Maar is ons gewicht wel alles zeggend? 

91910673_550193332306037_82635483116445392_nIk kan 75 kg wegen en veel vet en weinig spieren hebben. En ik kan 75 kg wegen en weinig vet en veel spieren hebben. In beide gevallen weeg ik hetzelfde. Als ik dan puur alleen naar gewicht zou kijken zegt dat in dit geval helemaal niks over mijn verdere gezondheid. Gewicht zegt dus niet alles. Maar kan wel een goed beginpunt zijn. 

Daarnaast is dat getal op de weegschaal heel erg beïnvloedbaar en afhankelijk van wanneer je erop gaat staan. Ga je er ’s avonds op staan dan ben je zwaarder dan ’s morgens. Ook speelt mee wat je hebt gegeten en hoeveel je hebt gedronken en bewogen die dag. Ben je wel of niet naar de wc geweest voordat je erop ging staan? 

Als je erop gaat staan zorg dan dat je een vast moment kiest en elke keer op ongeveer hetzelfde moment erop gaat staan. Ga niet elke dag op de weegschaal staan (hoe moeilijk ook), want dit geeft te veel schommelingen weer. En levert misschien alleen nog maar meer frustraties op. 

Hoe dan ook, de weegschaal is een hulpmiddel. Maar is niet alles zeggend. Dus ga verstandig om met de weegschaal en laat je er vooral niet door gek maken. 

Stay healthy.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s