Eerlijk

Hallo Allemaal,

Het is dag zoveel van de intelligente lockdown. En hier in het zuiden hebben we vakantie. Nou ja vakantie. Onze kinderen gaan al weken niet meer naar school. En dat is nu de komende 2 weken niet anders. Het verschil is dat ze geen huiswerk van school hebben gekregen. Maar wij hebben besloten wel te blijven oefenen met onze kinderen, alleen minder intensief dan voor de vakantie.

Ik ga wel door met werken, want mijn bedrijf loopt (gelukkig) wel gewoon door. Ik kwam gisteren het plaatje tegen wat hiernaast staat. 

93979280_939452446482468_3603946661967036416_nIk vond het wel een goed plaatje. Deze intelligente lockdown vraagt veel van ons. Zowel op het gebied van werk als op het gebied van gezondheid. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar hoe langer dit duurt, hoe minder motivatie ik heb om goed op mijn gezondheid te letten. Hoe zit dat bij jullie?

Voordat alles werd gesloten was ik goed bezig (al zeg ik het zelf). Ik deed 2x in de week fitnessen en 1x in de week banenzwemmen. Verder zorgde ik er elke dag voor dat ik minimaal 10.000 stappen had gezet. En ik deed nog 30 minuten per dag hoepelen.

Hoe langer de lockdown duurt hoe minder ik doe. Het fitnessen en zwemmen gaat helaas niet (mis het enorm). De stappen en het hoepelen gaat wel, maar ik moet eerlijk toegeven dat er, sinds de lockdown, weinig dagen zijn waarop ik mijn 10.000 stappen heb gehaald. En ik heb meer dagen niet gehoepeld dan wel.

Door dat plaatje ben ik vanmorgen op de weegschaal gaan staan. Ik was absoluut niet blij met wat ik zag. Ik ben 1.6 kg bijgekomen (schrik). Dus vanmorgen hebben Ralph en ik besloten het roer om te gooien. We gaan meer bewegen (minder achter de laptop en tv zitten) en minder snacken en snaaien. Gezonder eten dus.

Voor mij houdt dit in:

  • Elke dag minimaal 30 minuten hoepelen
  • Elke dag minimaal 7500 stappen zetten
  • Minder achter een scherm zitten
  • Minder snacken en snaaien

Wie doet er mee?

Stay Healthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s