Homeschooling

Goedemorgen,

En, de eerste week met de kinderen thuis overleefd? Hoe ghomeschool-colored-pencils-wooden-tableing het met thuis les geven? En de combinatie van thuis werken en kinderen thuis lesgeven?

Hier was de eerste reactie op het nieuws dat ze de komende 3 weken niet naar school hoeven; “Yes, vakantie”. De reactie nadat ze hoorden dat er huiswerk gemaakt moet worden; “Neeeeeeeeeeeeeeeee”. 

Om te beginnen alle lof voor alle leerkrachten. Ik had al respect voor ze, maar nu nog meer. Na een week thuis lesgeven aan mijn eigen kinderen is het duidelijk waarom ik niet in het onderwijs zit. 

Wat hebben de leerkrachten hier het snel gefikst. Aan het einde van maandag konden de huiswerkpakketjes al worden opgehaald. Heel enthousiast zijn ze hier dan ook begonnen met huiswerk. Dat enthousiasme was dinsdag al een stuk minder.

 Mijn man en ik hebben een globale planning voor ze gemaakt om het ritme er een beetje in te houden. Elke ochtend en middag een uurtje huiswerk maken. Het ging soms met tegenstribbelen maar gisterochtend was al het huiswerk af. 

Ritme en regelmaat werkt super goed hier. Nu is het weekend en hoeven ze geen huiswerk te maken. Maandag gaan we het gemaakte huiswerk inleveren en het nieuwe pakketje ophalen. Eens kijken wat de 2de week ons gaat brengen.

Succes allemaal de komende weken. Geniet van jullie weekend.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s