Hamsteren

Goedemorgen,

Hamsteren; wehamsteren mogen het niet doen en toch doen we het met zijn alle elke dag. We worden keer op keer opgeroepen om het niet te doen, maar we luisteren niet. Waarom niet? Waarom luisteren we wel naar de adviezen om afstand te houden en thuis te werken EN luisteren we niet naar de oproep om niet te hamsteren? Er is genoeg wordt gezegd. Laten we hier dan op vertrouwen. 

Hamsteren is een psychologisch iets. Ik zie jou hamsteren en dus ga ik ook hamsteren want stel je voor dat ik straks niks meer heb. Maar als het een psychologisch iets is en we horen dat het niet hoeft, dan moeten we er toch ook mee kunnen stoppen? Wij kunnen zo veel dan moeten we toch ook kunnen stoppen met hamsteren.

Laten we aan de medemens denken. Aan de ouderen, aan de mensen die wel nog moeten werken en na hun werk boodschappen gaan doen, aan alle mensen die niet zo maar even naar de winkel kunnen gaan voor hun boodschappen. Laten we gewoon aan iedereen denken en niet alleen aan ons zelf. Stop het egoïsme. We hebben elkaar hard nodig ook al moeten we 1,5 mtr afstand houden en kunnen we niet bij elkaar op bezoek. We moeten dit samen overwinnen. Samen staan we sterk!!

In winkels worden de nodige regels getroffen om het tegen te gaan. Hier was eerst  de regel max. 5 artikelen van 1 product per klant. Niet snel daarna werden het 3 artikelen per klant. En nu, nu is het zelfs zo erg dat wc-papier aan de kassa gevraagd kan worden en je dan 3 rollen per klant kunt kopen. Hetzelfde geldt voor paracetamol. Dit moet je kopen bij de info-balie. 

In Denemarken pakken ze het anders aan. Daar kost het eerste flesje desinfecterende gel de normale prijs. Wil je meer dan 1 flesje kopen, dan betaal je voor elk volgend flesje de hoofdprijs. Zo hopen ze het hamsteren tegen te gaan. Of dit gaat werken…… we zullen zien.

Het is in ieder geval van de gekke hoe het er nu aan toe gaat. Ik heb gisteren 39 minuten in de rij van de kassa gestaan. De rij stond tot achter in de winkel. Het personeel werkte keihard om alles bij te vullen, maar dat lukte niet. En dan nog mensen boos en geïrriteerd omdat ze zolang moesten wachten. Waarom? De mensen in de winkels werken keihard om ons allemaal te kunnen voorzien en dan nog boos worden? Ik snap dat niet. Weer speelde het egoïsme op. 

Wij mensen kunnen hele sociale wezens zijn, maar op het moment dat het mis dreigt te gaan is het ieder voor zich. En dat is helemaal nergens voor nodig.

Denk aan elkaar en niet alleen aan jezelf!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s