Vitamine C

Vitamine-cGoedemorgen Allemaal,

Het corona-virus houdt ons dagelijks bezig. Er komen allerlei berichten voorbij van wat wel en niet helpt.  Op een gegeven moment weet ik niet meer wat ik wel en niet moet geloven. Als je ze allemaal zou geloven zouden we bijna uitsterven. Daarom ben ik gestopt met het lezen van alle berichten op Facebook. En ga ik gewoon de adviezen opvolgen en dan zien we wel weer verder.

Wat ik in ieder geval wel ga doen, is zorgen dat mijn gezin voldoende weerstand heeft en houdt. Dus naast het verplichte huiswerk wordt er voldoende bewogen, gezond gegeten en genoeg gedronken.

Als extra ondersteuning gaan wij, als gezin, vitamine slikken. Nu slikken we deze al de hele winterperiode en gaan we er nu gewoon mee door. We slikken multi-vitamine en nog extra vitamine C. Alle vitamines die wij slikken zijn een aanvulling op onze voeding. Ze zijn geen vervanging.

Iedereen weet dat vitamine C goed is voor de weerstand, maar waar is het nog meer goed voor? Vitamine C zorgt naast een goede weerstand ook voor energie, zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en gezonde botten, huid, tanden en bloedvaten. Daarnaast helpt vitamine C bij de opname van ijzer uit ons voedsel. En het helpt bij het tegengaan van vrije radicalen die in onze voeding voorkomen.

Zoals gezegd zit vitamine C in onze voeding. Maar waar zit het dan precies in? Vitamine C zit in:

  • rode paprika
  • Aardappelen
  • Boerenkool
  • Spruitjes
  • Kiwi
  • Sinaasappel (en andere citrusvruchten)
  • Aardbeien
  • Zwarte bessen

Hoeveel vitamine C we nodig hebben verschilt een beetje. Volgens de RI (referentie inname) hebben wij (de gemiddelde bevolking) 75 mg per dag nodig. Kinderen hebben minder nodig. Dit is afhankelijk van hun leeftijd. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben meer vitamine C nodig.

Nu hoef je niet bang te zijn dat je te veel binnen krijgt, want alles wat je te veel binnen krijgt plas je weer uit. Dus eet voldoende groenten en fruit en slik eventueel nog extra vitamine. Houd je weerstand op peil en dan komen we er wel

Stay healthy.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s