Back to work

Mijn vakantie zit er weer op. Vanaf vandaag weer aan het werk voor mijn eigen bedrijf en vanaf morgen weer op het werk verschijnen.BacktoWork

Zin om weer aan de slag te gaan, maar een weekje extra vakantie had ik niet erg gevonden.

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. En als het er eenmaal is dan is het heerlijk. Alleen altijd jammer dat het zo snel weer voorbij gaat. En dat de sleur van alledag er weer zo snel inkruipt.

Vakantie is voor veel mensen ook een struggle. En dan vooral qua gewicht. We willen immers allemaal strak de zomer in. Er goed uitzien in onze zwemkleding. Als we dan eenmaal op vakantie zijn, dan willen we genieten. En dan laten we de teugels vieren. We hebben immers hard gewerkt voor onze vakantie, dus we mogen genieten. We letten minder op ons eten en drinken.

Meestal komt dan na de vakantie de schrik als we weer op de weegschaal gaan staan. Toch meer bijgekomen dan we hadden gehoopt. De motivatie zakt in je schoenen. Voor de vakantie zo hard je best gedaan en dan 1/2 of 3 weken vakantie en al het harde werk is voor niks geweest. Laat je kop niet hangen. Je hebt het al een keer gedaan, dus kunt het na je vakantie ook weer. Zet die knop weer om en ga er voor de volle 100% voor.

Mocht je nog op vakantie gaan, bij deze enkele tips;

  • Spreek met jezelf af hoeveel je maximaal wilt bijkomen. Kom je normaliter 3 kg bij, dan ga je nu voor niet meer dan 2 kg. Dan kun je alsnog genieten, maar met mate.
  • Probeer je ritme vast te houden
  • Drink voldoende. En dan niet alleen alcohol.
  • Slaap voldoende.
  • Beweeg extra. Loop over de boulevard, volg een aquagym les, ga een stukje fietsen.
  • Kortom: GENIET VAN JE VAKANTIE (maar blijf goede keuzes maken)

Ik heb me hier zelf ook aangehouden. Ik heb genoten, ik heb alcohol gedronken, chips, snoep en frites gegeten, veel gezwommen en veel gelopen. Vooraf met mezelf afgesproken dat ik absoluut niet het getal 72,5 kg op de weegschaal wil zien als ik weer thuis ben.

Dit laatste is gelukt. Ik zat zelfs onder de 72 kg. Dus ik ben tevreden. Inmiddels alweer 0.5 kg kwijt doordat het ritme er weer in zit en ik minder snoep. Als ik het kan dan kan iedereen heb. Heb je hulp nodig, vraag dan om hulp. Je hoeft het immers niet alleen te doen.

Tot volgende week.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s