Poging nr: 355

Goedemorgen Allemaal,

Dat is lang geleden zeg, dat ik een bericht heb geschreven. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom het zolang is geleden. Te druk, geen zin, vergeten…..? Het is zo erg dat ik het niet eens weet. Maar goed, nu is er weer een bericht.

De titel geeft het al aan: Poging 355 om weer wat aan mijn eigen doel qua gewicht te doen. De laatste tijd totaal niet opgelet qua eten en bewegen doen we niet. Geen idee meer wat dat is, bewegen. Nu kun je zeggen “slap excuus” en gewoon doen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben of aan het werk of ik heb een van mijn kinderen om me heen. En hoe lief ik ze ook vinden, sporten met een kind om je heen is toch een stuk moeilijker dan zonder kind om je heen. Maar nog even en dan is die ME-TIME er weer, want dan……dan gaat mijn jongste spruit ook naar school!! Daar zijn wij beide aan toe. Mijn doel voor dan is ook: Bewegen. En dan niet alleen maar bewegen, want ik loop wel (bijna) elke dag 10.000 stappen. Maar sporten, dat mis ik echt enorm. Me gewoon helemaal moe en kapot maken. En daarna genieten van de spierpijn en weten dat ik dan dus goed gesport heb.

Qua eten kan ik nu al iets doen. En dat is ook hard nodig. Vanmorgen met moeite op de weegschaal gaan staan. Wilde ik liever niet doen, maar ja als je wel weten waar je staat dan moet je toch echt een beginpunt hebben. Dus met half gesloten ogen op die weegschaal (eerst naar de wc geweest, scheelt toch weer een paar ons) en hopen dat het getal meevalt wat dat ding aan geeft. Nou, ik kan je vertellen ik was behoorlijk geschrokken. Dat getal wil ik snel minder zien worden en nooit meer terug zien komen. Mijn doel: onder de 70 kg komen en daar onder blijven. In theorie haalbaar, in de praktijk een ander verhaal.

poging-2-2

Ondanks dat ik gewichtsconsulente ben en iedereen goede adviezen kan geven, is het opvolgen van mijn eigen adviezen toch een stuk moeilijker. Waarom? Ik heb geen idee. Ik ken alle excuses en gebruik ze zelf ook waar nodig. Slecht, ik weet het. Maar streng en motiverend zijn voor andere is een stuk makkelijker dan voor me zelf. Scheelt wel dat ik alle excuses ken, kunnen mijn klanten mij niks meer wijs maken. Sorry dames!

Maar nu is de knop echt om. Binnenkort is het zomervakantie en ook wij gaan op vakantie. En daar wil ik zonder schaamte durven rondlopen in mijn bikini en mijn jurkjes. Dus weg gaan ervoor. Helaas gaat het ook bij mij niet makkelijk. Ging het maar makkelijk, dan waren wij vrouwen minder onzeker over ons uiterlijk. Vaak is die onzekerheid nergens voor nodig en maken we ons zelf alleen gek, maar toch doen we het.

Vanaf vandaag weer gezond eten en proberen extra te bewegen!

Keep you posted!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s